Se on varsin yksinkertaista: tarvitset yksinkertaisesti enemmän valoa työpöytätyöskentelyyn kuin mitä kattovalaisin voi antaa.
Aivosi ovat täydessä vauhdissa työpöydän eri tehtävien kanssa. Mutta ei vain tämä, vaan myös silmäsi, ja jotta et petä niitä, tarvitset hyvän työpistevalaistuksen yleisvalaistuksen lisäksi - pöytävalaisimen.
Näin saat täsmällistä, häikäisemätöntä valoa, joka auttaa sinua työpöydän eri tehtävissä ja toiminnoissa, niin sanotuissa "valaistustehtävissä". visuaaliset tehtävät, tekstit, kuvat ja esineet tulevat yksinkertaisesti näkyvämmiksi. Silmät helpotetaan ja ne eivät väsy niin nopeasti, epämukavuus tai jopa päänsärky estetään.
Ensinnäkin: yleisvalaistus (esim. kattovalaisimet) ja työpistevalaistus (työpöytälamput) täydentävät toisiaan. Älä siis luota työpöytätyössäsi vain jompaankumpaan näistä kahdesta. Muuten valoa ei ole käytettävissä tarkasti tai valon ja pimeyden välinen kontrasti on liian suuri.
Lisäksi ...
Vastakysymys: Oletko vasen- vai oikeakätinen? Outo kysymys, saatat ajatella. Se on kuitenkin tärkeää, kun vastataan kysymykseen. Koska jos olet oikeakätinen, sinun pitäisi asettaa lamppu vasenkätisesti pöydällesi. Jos olet vasenkätinen, käytä vain oikeaa puolta.
Näin välttelet heittäytymästä varjoksi nuottien ja vastaavien päälle kädelläsi. Jos pöydällä on myös tietokone, valo ei tietenkään saa olla näytön edessä - se on itsestään selvää. Toisin sanoen: aseta pöytävalaisin näytön vasemmalle tai oikealle puolelle tai sen taakse. Käännä kuitenkin aina valaisimen pää poispäin itsestäsi, jotta sinua ei häikäistä**.
Se, onko pöytävalaisimesi valonlähde vaihdettavissa, riippuu mallista.
Jos valonlähteet eivät ole vaihtokelpoisia, kyseessä on malli, jossa on kiinnitetyt LED-lamput, joissa hyödynnetään LED-tekniikan lukuisia teknisiä etuja ja pienikokoisuutta. Tämä johtuu siitä, että kiinteästi asennetut LEDit mahdollistavat hyvin filigraaniset mallit.
Niiden valaisimien, joissa on kiinteästi asennetut LED-valaisimet, energiamerkinnässä on merkintä "LED-valaisimia ei voi vaihtaa valaisimessa".
Jos lamput voidaan vaihtaa, energiamerkinnässä on myös merkintä "Tämä valaisin soveltuu energialuokkiin:". Tuotteen tiedoista löydät myös tiedot pistorasiasta, esim. E27 tai E14. Sen jälkeen voit päättää, haluatko ruuvata paikalleen halogeenivalonlähteen vai LED-valonlähteen. Koska kaikkiin valaisimiin, joissa on standardoitu kanta, kuten E14 tai E27, sopii myös vastaava LED-valaisin.
Jos kyseessä ei ole LED-pöytävalaisin, jossa on kiinteästi asennettuja LED-valoja, valinta on tietenkin täysin sinun päätettävissäsi. Mutta olkaamme rehellisiä: mietitkö todella vielä, valitseeko LED vai halogeeni? Käytitpä sitten LED ...
Vai mitä mieltä sinä olet?
Jopa vähemmän kirkas pöytävalaisin, jossa on noin 200 lumenia, on parempi kuin ei lainkaan. Pitkään ja tehokkaaseen työskentelyyn suositellaan kuitenkin **400-500 lumenia. ** Vielä liian pimeää? Vai onko se jo liian kirkas? Sitten kannattaa valita valo, jossa on himmennin. Näin voit säätää kirkkautta kätevästi (voit tarkistaa tuotteen tiedoista, onko valaisimessa himmennin).
Muista myös, että pöytävalaistuksen lisäksi sinulla on oltava hyvä yleisvalaistus. Tämä auttaa välttämään liiallisia vaalean ja tumman kontrasteja. Muuten väsyt vielä nopeammin kuin olet jo valmiiksi väsynyt tylsään paperityöhön.
Kun valitset pöytävalaisimen valon väriä, on suositeltavaa valita kirkas, kirkas valo eli yleisvalkoinen valkoinen valo. Tämä vastaa noin 3 300-5 300 kelviniä, ja sillä on hieman raittiimpi ja objektiivisempi vaikutus meihin.
Jos tämä valo ei kuitenkaan ole tarpeeksi raitis, voit käyttää päivänvalon valkoista valoa (yli 5300 kelviniä). Voit myös jättää paperityöt taaksesi ja rentoutua mieluummin lämpimässä valkoisessa valossa (alle 3300 kelviniä). Kaikki tämä on mahdollista yhdellä pöytävalaisimella, jossa voit asettaa valon värin yksilöllisesti, esimerkiksi Philips Hue -pöytävalaisimillamme.
Työpöydälläsi on hyvä olla riittävästi valoa. Mutta muutama ylimääräinen ei voi olla pahitteeksi? Ei hätää. Voit valita lukuisia lisävarusteita pöytävalaisimiin. Voit tarkistaa tuotteen tiedoista, onko valitsemassasi valaisimessa haluamasi lisävarusteet.
Voit tarkistaa tuotetiedoista, onko kyseisessä valaisimessa tätä lisävarustetta - tai voit ottaa yhteyttä tekniseen neuvontapalveluumme, joka antaa yksilöllisiä suosituksia _Täältä_ pääset yhteydenottolomakkeellemme.
Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 25,5 % ja ilman toimituskuluja.