Lisäalennus: 11 % väh. 109 €:sta tai 14 % väh. 159 €:sta - lähes kaikesta
Jopa 14 % alennusta lähes koko valikoimasta**
voimassa 21.4.2025 asti
11 % alennusta väh. 109 eurosta
14 % alennusta väh. 159 eurosta
Voit hyödyntää alennuksia kopioimalla alennuskoodin ja liittämällä sen ostoskorissasi ”alennuskoodi”-kenttään.
**Voimassa 21.4.2025 asti | 11 % alennusta vähintään 109 euron tai 14 % alennusta vähintään 159 euron tilauksesta (sis. alv., ei sis. mahd. toimituskuluja) | Alennus evätään, jos tuotepalautusten jälkeen asiakkaan pitämien tuotteiden yhteissumma ei ylitä vähimmäistilausrajaa | Käytettävissä vain yhteen tilaukseen asiakasta kohden | Tarjousta ei voi yhdistää muihin etukoodeihin | Alennusta ei voi vähentää jo tehdystä tilauksesta jälkikäteen | Tarjous ei koske seuraavien valmistajien tuotteita: &Tradition, ABUS, Anglepoise, ARLO, Artemide, AwoX, Axo Light, Bankamp, Baulmann, Beacon Lighting, Berliner Messinglampen, BOPP, Bover, Brumberg, Casafan, CMD, David Trubridge, Decor Walther, DOMUS, Egger Licht, EGLO, EGLO Connect, Escale, Eufy, Faro Barcelona, Fatboy, Flos, Fontana Arte, Forestier, Foscarini, FRANDSEN, Fritz Hansen, GRIMMEISEN LICHT, GUBI, HEAVN, HerzBlut, Homematic IP, ICONE, Idual, Ingo Maurer, INNR Lighting, Jieldé, Kartell, Knapstein, Ledvance Smart+, LE KLINT, Louis Poulsen, Luceplan, LZF LAMPS, Marchetti, Marset, Masiero, Maytoni, Nordlux, Midgard, Nanoleaf, Nemo, OLIGO, Oluce, Ozonos, Philips, Philips Hue, PURE, Q-Smart-Home, Rotaliana, Schellenberg, Serien Lighting, Slamp, Steinel, Tado°, Tecnolumen, tint, Tom Dixon, TWINKLY, Umage, Westinghouse ja WiZ.
Muuntajat, tai lyhyesti muuntajat, muuttavat 230 voltin verkkojännitteemme erittäin mataliksi 6, 12 tai 24 voltin jännitteiksi. Ne voidaan kääntää myös jännitemuuntajiksi (lat. transformare = muuttaa, muuntaa). Valaistustekniikassa muuntajia tarvitaan valaisimissa, joita käytetään pienjännitteisillä valonlähteillä. Muuntajat ovat yleensä olennainen osa sähkötekniikkaa. Ne pienentävät ja suurentavat vaihtojännitettä, ja niitä on lähes kaikissa sähkölaitteissa, joiden käyttöjännite poikkeaa verkkojännitteestä. Muuntajat ovat välttämättömiä myös yleisessä sähkönjakelussa, sillä sähköä voidaan siirtää tehokkaasti vain suurjännitelinjoilla, ja se on sen vuoksi muunnettava uudelleen muuntajan avulla.
Kaksi erilaista vakiojännitelähdettä
Valaisimissa voidaan käyttää kahta eri muuntajatyyppiä: perinteistä magneettimuuntajaa (K-muuntaja) tai elektronista muuntajaa (E-muuntaja). Perinteinen muuntaja on mekaaninen muuntaja, jonka toimintatapa perustuu kahden kelan vuorovaikutukseen ja induktiolakiin. Elektroninen muuntaja puolestaan muuntaa jännitteen elektronisten piirien avulla. Sen etuna on, että se on paljon kompaktimpi ja kevyempi kuin perinteinen muuntaja.
Muuntajan historia
Vaikka perinteisen muuntajan perustana oleva induktioperiaate oli tunnettu Michael Faradayn vuonna 1831 tekemästä löydöstä lähtien, ensimmäinen muuntaja kehitettiin vasta 50 vuotta myöhemmin. Vuonna 1851 Lucien Gaulard ja John Gibbs esittelivät Lontoossa keksintönsä, ensimmäisen muuntajan. Neljä vuotta myöhemmin unkarilaiset Károly Zipernowsky, Miksa Déri ja Otto Titusz Bláthy kuitenkin hakivat patenttia. Siitä lähtien unkarilainen yritys myi muuntajia maailmanlaajuisesti. Amerikkalainen George Westinghouse tuli kuitenkin tunnetuksi vaihtovirtajärjestelmän ja siten myös muuntajan levittämisestä.
Löydät meidät myös:
Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 25,5 % ja ilman toimituskuluja.