Lisäalennus: 10 % väh. 99 €:sta tai 15 % väh. 199 €:sta - lähes kaikesta
Jokainen, joka on joskus vääntänyt nilkkansa pimeässä ympäriinsä lojuvan pensasleikkurin ansiosta, tietää, että tämä kipu on vältettävissä. Mitä ihmettä? Yksinkertaisesti valon avulla. Ja koska puutarhassa on paljon paikkoja, joissa voi kompastua, kaikki taloa ympäröivät polut, ajoväylät ja portaat olisi valaistava asianmukaisesti. Erityisen käytännöllisiä ja energiaa säästäviä ovat liiketunnistimilla varustetut valaisimet. Heidän mottonsa on: Olkoon valoa - silloin kun sitä tarvitaan. Ja muuten, teet myös vaikeuksia murtovarkaille, jotka haluavat väijyä sinua pimeyden suojissa.
Mahdollinen kompastuminen? Polkujen valaisimet, joita kutsutaan myös pollarivalaisimiksi, on jätettävä pois. Reitin erityisen epätasaisilla, mutkaisilla tai jyrkillä osuuksilla on siis aina oltava valo**. Mutta tietenkin koko reitin pitäisi olla valaistu. Näin ollen pätee seuraava: Valaisimet eivät saa olla liian kaukana toisistaan, jotta vaaleiden ja pimeiden osien välille ei synny voimakkaita kontrasteja. Kun siirryt valoisasta pimeään, näet vielä vähemmän, kunnes silmäsi tottuvat siihen.
Vinkki: Valitse valaisimet, jotka kattavat mahdollisimman suuren alueen. Miten se toimii? Asettamalla valopisteiden korkeus - eli piste, jossa valonlähde sijaitsee - korkealle. Mitä korkeammat valot ovat, sitä vähemmän tarvitset. Käänteisesti muotoiltuna: mitä suurempi etäisyys voi olla. Polkujen valaisimet ovat yleensä välillä 60-150 cm korkeita.
Ratkaisevaa on se, mistä pidät. Sinun tulisi tietää, että suuntavalaistus valaisee vain polun, muu osa puutarhaa kuuluu yöhön. Voit olla varma optimoidusta reitityksestä. Ympäröivän valon ansiosta näet myös sen, mikä on suoraan polun vieressä. Lisäksi pyöreät valoalueet kattuvat täydellisesti, joten voit valaista polut erittäin hyvin peittämällä koko alueen.
Polkujen valaisimia on saatavana eri materiaaleista ja eri tyyleissä. Niitä ei pidä sekoittaa jalustavalaisimiin, pylväsvalaisimiin ja maavalaisimiin. Tievalaisimia on saatavana kiinteällä LED-tekniikalla tai vaihdettavilla lampuilla.
Puhuu LEDin puolesta:
Ruostumaton teräs ja alumiini** ovat säänkestäviä materiaaleja, joita käytetään usein pollarivalaisimissa. Kehyksessä käytetään usein myös kuparia, messinkiä ja kiveä**. Valonlähdettä ympäröi joko lasi tai muovi. Viime kädessä sinun makusi ratkaisee, mikä on parasta puutarhassasi.
Ympäristön ja kukkaron puolesta: aurinkoteknologia. Aurinkoenergialla toimivien polkujen valaisimien ansiosta sinun ei myöskään tarvitse huolehtia pistorasioista ja sotkeutuneista kaapeleista. Aurinkopylväsvalot tarvitsevat vain aurinkoa. LED-tekniikalla varustettu aurinko lataa akun moninkertaisesti pidempään. Jos valo kytketään päälle vain tarvittaessa, sinun ei tarvitse huolehtia paristosta. "Liiketunnistin" on avainsana tässä.
Astut polulle: valo syttyy. Ajat ajotielle: valot syttyvät. Vierailusi lähestyy: valo syttyy. Käytännön liiketunnistimilla tämä ei ole noituutta. Hämärätunnistin estää polkuvaloja kilpailemasta auringon kanssa myös päivällä. Yhdelle reitille riittää 120 asteen havaintokulma. Ethän yleensä poistu niityltä yöllä. Periaatteessa voit kuitenkin valita myös 360 asteen mallin ja määrittää kulman käytetylle alueelle aukkojen avulla.
Jos näin on, asiantuntijaryhmämme vastaa mielellään kysymyksiisi. Yhteystiedot löydät alta.
Oletetaan, että olet varustanut polkuvalot liiketunnistimilla. Silloin energiansäästölamput eivät sovellu. Tämä johtuu siitä, että niistä ei yleensä tule kevyitä ad hoc ja ne tarvitsevat käynnistymisaikaa. Tästä ja monista muista syistä LED-lamput ovat ihanteellisia pollarivalaisimia. Vain muutamia mainitakseni: LED-lamppujen käyttöikä on jopa 50 kertaa pidempi kuin hehkulamppujen. LED-lamput kuluttavat jopa 90 prosenttia vähemmän energiaa ja ovat elohopeattomia.
Monissa polkujen valaisimissa on kiinteästi asennettu LED-tekniikka. Tämä mahdollistaa erityisen monimutkaiset mallit. Plussaa puutarhastasi. Mutta vaikka pitäisitkin kiinni vanhoista pollarivaloistasi, voit vaihtaa LED-valoihin. Niissä on standardisoidut kannat, kuten E27, ja ne sopivat täydellisesti rakkaan kumppanisi pistorasiaan.
Ikuisuudeksi vai hetkeksi? Suosittelemme, että asennat polkuvalot pysyvästi pakkasenkestävään perustukseen tai vastaavaan kiinteään alustaan. Näin varmistetaan, että valo seisoo tukevasti. Niille, jotka rakastavat joustavuutta, on tarjolla myös polkuvaloja, joissa on maapiikki. Niitä voi siirtää mielialan mukaan, kun ne vain pistetään irtonaisen mullan sisään. Asennus on erittäin helppoa - jos sitä voi edes kutsua kokoonpanoksi.
Kun on kyse kiinteiden valojen syöttämisestä verkkovirralla, tarvitaan asiantuntijaa. Voit varmasti auttaa häntä kaivamaan maanalaisia kaapeleita. Asiantuntijan olisi kuitenkin ehdottomasti huolehdittava yhteyksistä. Hän tietää, mitä on varottava ja miten kaikki voidaan asentaa turvallisesti. Vaikka houkutus on suuri: harrastavan DIY-harrastajan toiminnalla ei pitäisi olla mitään tekemistä sähkötekniikan kanssa.
Jos olet jo asentamassa sähköä puutarhaan polkujen valoja varten, sinun pitäisi mieluiten hyötyä siitä kaksinkertaisesti. Valitse malli, jossa on yksi tai useampi pistorasia rungossa. Radio, sähköinen pensasleikkuri, matkapuhelin ja ruohonleikkuri voidaan telakoida täydellisesti. Yksinkertaisesti käytännöllinen.
Tiiviisti maahan ankkuroitua polkuvalaisinta varastetaan varmasti harvemmin kuin maapiikillä varustettua valaisinta. Jos luottamuksesi naapurustoon ei ole erinomainen, kannattaa suosia kiinnitettyjä ruuvikiinnitteisiä polku- ja polkuautovaloja. Materiaalien osalta jotkut pollarivalaisimet ovat varmasti kestävämpiä kuin toiset. Jos pelkäät ilkivaltaa, on varmasti parempi valita kompaktit, metallista ja muovista valmistetut mallit kuin lasivarjostimella varustettu filigraaninen valaisin. Mutta tällöinkin joustavuus tietysti loppuu jossain vaiheessa. Vinkki: Liiketunnistimet varmistavat, että valo kytkeytyy päälle, kun joku lähestyy - tämä voi pelästyttää vandaalit.
Jätätkö polkuvalot sateella? Koska kukaan ei voi vastata tähän kysymykseen kieltävästi, on syytä olla varovainen. Koska sähkö ja vesi eivät sovi yhteen. Niin sanottu IP-suojausluokitus kertoo, mitä valaisimesi kestää lian ja veden suhteen. Ensimmäinen numero antaa tietoa suojauksesta vieraita aineita vastaan, toinen kosteutta vastaan. Polkuvalaisimessa on oltava vähintään IP44. Tämä suojaa sitä millimetriä suuremmilta vierasesineiltä ja roiskevedeltä.
Haluatko lisätietoja polku- ja pollarivaloista? Ota sitten yhteyttä erikoistuneeseen neuvontapalveluumme _Täällä_ pääset yhteydenottolomakkeellemme.
Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 25,5 % ja ilman toimituskuluja.