Valon suunnittelijat
Valaistusluomuksia armolla ja viehätykselläNämä naiset tietävät, mistä modernissa muotoilussa on kyse: Valosuunnittelijat kaikilta suurimmilta tuotemerkeiltä inspiroivat meitä hienostuneilla valoveistoksilla, tyylikkäillä valaisintarvikkeilla ja innovatiivisilla hyvän olon valaisimilla - sekä omalla lyömättömällä charmillaan!
Monica Armani
Luceplan valaistuksen estetiikkaSiinä on Monica Armanin selkeä tunnusmerkki: Silenzio-riippuvalaisin, jonka hän suunnitteli Luceplan. Valaisimessa yhdistyvät tekstiiliestetiikka ja äänenvaimennuksen innovatiivinen vaikutus, joka luo viihtyisämmän huoneilmapiirin. Suunnittelija luo juuri tämän hienostuneen yhteyden myös muissa arkkitehtuuriprojekteissaan, esimerkiksi Poltrona Frau Groupin loungessa.
Lucie Koldova
Runollinen suunnittelu FabbianSiinä on Monica Armani selkeä tunnusmerkki: Silenzio-riippuvalaisin, jonka hän suunnitteli Luceplan. Valaisimessa yhdistyvät tekstiiliestetiikka ja äänenvaimennuksen innovatiivinen vaikutus, joka luo viihtyisämmän huoneilmapiirin. Suunnittelija luo juuri tämän hienostuneen yhteyden myös muissa arkkitehtuuriprojekteissaan, esimerkiksi Poltrona Frau Group loungessa.
Elisa Giovannoni
Upscale valaistus Flair for SlampHän työskenteli suurten kanssa - kuten Michele De Lucchi. Tänään hän on yksi heistä: Elisa Giovannoni. Hänet tunnetaan Giovannoni Design suunnittelijana ja arkkitehtina, luennoitsijana Domus Academyssä ja Scuola Politecnica di Designissa Milanossa sekä valaisimista, kuten Kalatos-riippuvalaisimesta. Hän suunnitteli nämä Slamp perinteisen pajunkoristeen mallin mukaan.
Gae Aulenti
Cult-valaisimet Martinelli Luce -yhtiölleHänen Pipistrello-pöytävalaisimensa, jonka hän suunnitteli Martinelli Luce vuonna 1965: unohtumaton, moderni klassikko! Vuonna 2012 kuolleen Gae Aulenti elämässä oli monia vaiheita. Arkkitehdin ja suunnittelijan työnsä lisäksi hänet tunnetaan muun muassa Pariisin Musée National d'Art Moderne -museon ja Barcelonan Museu Nacional d'Art de Catalunya -taidemuseon suunnittelusta.
Carlotta de Bevilacqua
Artemide siro valoCarlotta de Bevilacqua pidetään valaistussuunnittelun visionäärinä. Vuonna 2020 kuolleen Ernesto Gismondi (Artemide perustaja) vaimon kunnianhimoisena tavoitteena oli kehittää tulevaisuuden valo, joka ennen kaikkea takaisi ihmisten hyvinvoinnin. Artemide varapuheenjohtajana Carlotta de Bevilacqua on suunnitellut Come Together -ladattavan pöytävalaisimen ja - yhdessä muotoilija Paola di Arianello kanssa - Empatia-lasipöytävalaisimen.
Jette Scheib
Forestier siro valoJette Scheib suunnitteli Forestier Carpa- ja Oyster-valaisinsarjat. Berliinin taideyliopistossa teollista muotoilua opiskellut taiteilija asettui myöhemmin asumaan Barcelonaan. Sieltä käsin hän kehittää tuotteita kansainvälisesti tunnetuille sisustusalan yrityksille. Hänen uskontunnustuksensa: "Kauneinkaan huonekalu ei ole mukava ilman oikeaa valaistusta."
Elise Fouin
Forestier valaistussommitelmatElise Fouin on erikoistunut luomaan materiaaleista aina uusia ja eläviä sommitelmia. Näin syntyi hänen Papillon-valaisinsarjansa Forestier -valaisinsarjaa varten. Hänen mottonsa on, että hän ei rajoitu yhden tyylin rajoihin, vaan käsittelee suunnittelua avoimesti. Valaisimien lisäksi kokeileva suunnittelija on luonut lukuisia huonekaluja sekä ruokailuvälineitä ja mattoja.
Maria Berntsen
Hienot valaistusobjektit NordluxMaria Berntsen on jo suunnitellut Nordlux ja DFTP by Nordlux suuren määrän valaisimia ja kokonaisia valaisinsarjoja, mukaan lukien palkittu Glossy-pöytävalaisin, joka on lasin ja marmorin yhdistelmä. Valaisinsuunnittelun lisäksi Maria Berntsen on vuosikymmenten kokemus huonekalu- ja tuotesuunnittelusta sekä sisustuksesta, ja hän on työskennellyt Kööpenhaminassa sijaitsevassa suunnittelustudiossaan vuodesta 1992.
Ana Kraš
Iloista valotaidetta HAYOpiskeltuaan huonekalusuunnittelua ja sisustusarkkitehtuuria Belgradin ammattikorkeakoulussa Ana Kraš muutti New York. Sieltä hän jatkoi lukuisia projekteja esineiden suunnittelun, taiteen, valokuvauksen ja muodin aloilla. Hay suunnitteli Haylle Bonbon-riippuvalaisimen, joka on käsin kääritty puuvilla- ja nailonlangasta valmistettu valaisin, jossa on eri värejä.
Ionna Vautrin
Foscarini runollinen valaistustyyliHay pyrkii luomaan esineitä, jotka ovat välittömästi ymmärrettäviä, mutta joissa on silti yllätyksellisyyttä ja runollisuutta: Ranskalainen suunnittelija Ionna Vautrin palkittiin Grands Prix de la Création de la Ville de Paris -palkinnolla vuonna 2011. Omasta suunnittelustudiostaan käsin hän työskentelee eri yhteistyötahoissa eri puolilla Eurooppaa. Hän suunnitteli Foscarini Chouchin-valaisinsarjan ja Binic-pöytävalaisimen.
Silje Nesdal
Verraton inspiraatio valaistukseen NorthernReveal-riippuvalaisimella suunnittelija Silje Nesdal on tiivistänyt nykyajan vaatimuksen yksinkertaisesta mutta ilmeikkäästä pohjoismaisesta muotoilusta pähkinänkuoreen. Sen suupuhallettuun varjostimeen on sijoitettu putkimainen LED-valoelementti, joka korostaa skandinaavista sisustustyyliä mutta myös monia muita sisustustyylejä ja antaa lämmintä valoa. Norjan vuonoilla kasvanut Silje Nesdal juhlii kotimaansa käsityöperinteitä.
Odile Decq
Futuristiset valaistusobjektit LuceplanSoleil Noir, joka tarkoittaa "mustaa aurinkoa", on ranskalaisen suunnittelijan Odile Decq luova aivoriihi. Futuristisen näköinen valaisin on erittäin epäsovinnainen, sillä orgaanisen muotonsa lisäksi se yllättää myös materiaalillaan: vaahtomuovilla. Odile Decq, jolla on lukuisia kansainvälisesti arvostettuja projekteja, edustaa vanhojen konventioiden kapinallista "ylösalaisin kääntämistä". Hänen leimansa: epätavallinen, radikaali, lempeän tiukka.
Patricia Urquiola
FLOS & Foscarini siro valotaidePatricia Urquiolan teoksia on ympäri maailmaa taide- ja designmuseoissa. Espanjalainen arkkitehti, joka on jo saanut useita kansainvälisiä palkintoja, nautti jo lapsena tavaroiden purkamisesta ja kokoamisesta. Hänen intohimonsa on löytää uusia teknologioita ja materiaaleja ja käyttää niitä luomustensa toteuttamiseen. Patricia Urquiola FLOS tekemiin suunnitelmiin kuuluu Almendra Linear -valaisinsarja. Yhdessä Eliana Gerotto kanssa hän loi Caboche-valaisinsarjan Foscarini.
Greta Magnusson Grossman
FLOS & Foscarini siro valotaideGreta Magnusson Grossman (1906-1999) pidetään todellisena muotoilun pioneerina. Vuonna 1940 ruotsalainen toi skandinaavisen tyylin Pohjois-Amerikkaan, kun hän muutti Kaliforniaan avioiduttuaan jazzmuusikko Billy Grossman kanssa ja avasi liikkeen kuuluisalle Rodeo Drive Los Angeles. Hänen asiakkaidensa joukossa: Frank Sinatra ja Ingrid Bergman. Vuonna 1947 hän kehitti luultavasti tunnetuimman valaisinsarjansa Gräshoppa, joka on todellinen muotoilun ikoni, joka edelleen korostaa nykyaikaisia sisustuksia.
Signe Hytte
Puristiset valaistusluomukset &Tradition ja New Works -teoksia vartenKulttuurin ja taiteen innoittamana Signe Hytte luo sisätiloihin koriste-esineitä ja valaisimia, jotka kertovat tarinoita. Kööpenhaminassa omaa studiota pitävä suunnittelija kiinnittää luovassa työssään huomiota yksityiskohtiin. Hän suunnitteli &Tradition Journey-valaisinsarjan, jossa pallot ja kuutiot yhdistyvät. New Works hän kehitti Karl-Johan-valaisinsarjan verrattoman minimalistiseen tyyliinsä.
Johanna Forsberg
Tyylikkäät valaistuskohteet pohjoiseen NorthernJohanna Forsberg kuvailee Heat-nimistä valotaideteostaan "hehkuvaksi tulipilveksi", joka on saatavana messingistä ja teräksestä. Sosiaalisella näkökulmalla oli suuri merkitys tämän statement-valaisimen kehittämisessä: edistääkseen luovuutta ja mahdollisuutta taiteelliseen kehittymiseen ruotsalainen suunnittelija teki yhteistyötä kehitysjärjestön kanssa, joka ottaa turvapaikanhakijoita ja työttömiä maahanmuuttajia mukaan lampunvarjostimen valmistukseen käsityönä.
Toni Rie
Ajatonta vaihtelua FrandsenFrandsenin muotoilupäällikkönä Toni Rie on tunnettu monipuolisesta allekirjoituksestaan: Monissa hänen malleissaan keskitytään puristisiin, geometrisiin muotoihin, kun taas toiset ovat tunnelmallisia ja vaikuttavat lähes orgaanisilta. Yhteistä heille on nälkäinen uteliaisuus modernia muotoilua kohtaan. Toni Riesin tunnetuimpia valaisimia ovat muun muassa huurtuneesta lasista valmistettu Air-riippuvalaisin, jossa on orgaanista leikkisyyttä, ja Lyss-valaisinsarja, jossa on geometrinen yksinkertaisuus, jota elävöittävät maadoitetun väripaletin vivahteet.
Emiliana Martinelli
Martinelli Luce valovoimainen monimuotoisuusOpiskeltuaan arkkitehtuuria Emiliana Martinelli liittyi perheyritykseen Martinelli Luce, jonka perusti 1950-luvulla hänen isänsä Elio, yksi 1960- ja 1970-lukujen merkittävimmistä valaisinsuunnittelijoista. Ja niin alkoi hänen matkansa muotoilun maailmaan. Vuosien varrella hän on suunnitellut lukuisia valaisimia sekä kotitalouksiin että teknisiin sovelluksiin, joista osa on palkittu merkittävillä kansainvälisillä palkinnoilla. Hän on tehnyt yhteistyötä Gae Aulenti ja Sergio Asti kaltaisten arkkitehtien kanssa, ja hän työskentelee edelleen merkittävien italialaisten ja ulkomaisten suunnittelijoiden kanssa.
Mariana Pellegrino Soto
Lineaarinen valaistussuunnittelu OluceMinimalistinen hienostuneisuus on ominaista Mariana Pellegrino Soton valaisimille. Venezuelalainen valaisinsuunnittelija on valmistunut tuotesuunnittelijaksi Rooman Istituto Europeo di Designista. Hän teki lopputyönsä viimeisen opiskeluvuotensa aikana yhteistyössä Oluce kanssa. Tähän mennessä hän on suunnitellut italialaiselle valaisinvalmistajalle useita valaisimia ja valaisinsarjoja, kuten Alba ja Cylinda.
Inma Bermúdez
Valoisa keveys MarsetInma Bermúdez tuo sisätiloihin ja ulko-oleskelutiloihin valoa kannettavalla ladattavalla FollowMe-pöytävalaisimellaan. Espanjalainen suunnittelija aloitti uransa teollisen muotoilun parissa ja on jo työskennellyt ruotsalaisen Ikean suunnitteluosastolla. Lukuisat palkinnot ja ehdokkuudet, kuten vuoden 2009 Design Award -palkinto, korostavat hänen luovan kädenjälkensä erityisarvoa.
Paola Navone
Valaistuskonseptit sielulla Karman, Fontana Arte & Martinelli LucePaola Navone on ominaista hänen väsymätön etsintänsä ja uteliaisuutensa muotoja, materiaaleja, kankaita ja rakenteita kohtaan. Kansainvälisesti palkittu arkkitehti ja sisustussuunnittelija antaa valaisimilleen henkeä ja sielua ainutlaatuisella yhdistelmällä unenomaista kekseliäisyyttä ja suoraviivaista muotokieltä. Karman on jälleen kerran osoittanut, miten perinteisiä käsitteitä voidaan rikkoa Bibendum-riippuvalaisimella, jota on saatavana eri malleja. Mäntykartio oli Fontana Arten hienostuneen valaistusluomuksen Pinecone mallina. Kiki-valaisinsarja on Paola Navonen luomus Martinelli Lucelle.