Toimiston valaistuksen suunnittelu

Toimiston valaistuksen suunnittelu

Monet työntekijät viettävät toimistotyöpisteessä noin 8 tuntia. Hyvä valaistus on myös työhyvinvointitekijä: se mahdollistaa minkä tahansa toiminnan suorittamisen ja vaikuttaa terveyteen.\ Valaistus on myös edustava ja taloudellinen tekijä yritykselle. Nettilamppu.fi Yli 20 vuoden ajan valaistussuunnittelijat ovat neuvoneet yritysasiakkaita ihanteellisessa toimistovalaistuksessa ottaen huomioon kaikki yksilölliset olosuhteet ja toiveet.

Modernin toimistovalaistuksen ominaisuudet

Ihmiskeskeinen valaistus

Toimistovalaisimissa käytetään valoa, jossa on korkea sininen osuus, edistämään keskittymistä ja torjumaan väsymystä. Nykyaikaiset HCL-valaistusjärjestelmät simuloivat myös luonnollisen päivänvalon vaihtelua valon värin avulla. Näin ollen ne tukevat optimaalisesti tuottavuutta ja terveyttä.

Ihmiskeskeinen valaistus
Tehtävään liittyvät

Tehtävään liittyvät

Jokaisessa toimistossa työtehtävät ja -paikat vaihtelevat. Valaistuksessa on otettava huomioon kaikki nämä seikat, jotta toimiston arki voidaan optimoida. Esimerkiksi työpöydän valon on täytettävä erilaiset kriteerit kuin suunnittelutyön tarkasteluun tarkoitetussa keskeisessä kokoontumispaikassa.

Energia- ja kustannustehokkuus

Kannattavuus on keskeinen tekijä mille tahansa yritykselle. Älykkäässä toimistovalaistuksessa käytetään tehokasta LED-valaistustekniikkaa. Se reagoi myös työntekijöiden läsnäoloon ja päivänvalon voimakkuuteen läsnäolo- ja hämäräantureiden avulla.

Kustannustehokkuus

Toimiston valot

Toimiston valaistuksen laatu

Nettilamppu.fi Asiantuntijamme ottavat valaistusta suunnitellessaan huomioon tarkat olosuhteet paikan päällä ja määrittävät optimaalisen toimistovalaistuksen.

Huoneen kunnon osalta

otamme huomioon esimerkiksi seuraavat seikat:

  • Päivänvalon esiintyvyys
  • Valon siroaminen seinille, Katot ja lattiat
  • Kattokorkeus, markkinaraot, seinien värit
  • Huonevyöhykkeet, joita on parannettava valolla
  • Valon ja varjon eteneminen huoneessa
  • Valon vaikutus, Ilmakehän värit ja materiaalit
  • Kansalliset tekijät, koska valo on myös kulttuurinen kysymys.

Tilaolosuhteet tarjoavat ratkaisuja.

Huoneen kunto
Valaisimen valinta

Valovalikoimaan kuuluu muun muassa:

  • Valaistustaso ja Luminanssijakauma
  • Suoran häikäisyn rajoittaminen
  • Näyttöön ja muihin työvälineisiin heijastuvan häikäisyn rajoittaminen.
  • Kolmiulotteinen näkyvyys asianmukaisen varjostuksen avulla
  • Häiritsevien varjojen välttäminen
  • Valon väri ja värintoisto Välkkymätön

Valaisinvalikoima täyttää kaikki vaatimukset.

Ihmiset keskiössä

Zumtobelin ja Fraunhofer-instituutin tutkimus "Valaistuksen laatu toimistossa" osoittaa, mikä on tärkeää työntekijöille toimiston arjessa.\ Valaistussuunnittelussamme työntekijä on aina etusijalla.

Normaalia kirkkaampi
Normaalia kirkkaampi

Standardeissa suositellaan noin 500 luksin valaistustasoa. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että työntekijät suosivat yli 800 luksin valaistustasoja.

Keinovaloa myös kesällä
Keinovaloa myös kesällä

Tutkimus osoittaa, että keinovaloa käytetään usein yli kuusi tuntia, ei vain talvipäivinä vaan myös kesällä.

Säädettävä valaistus
Säädettävä valaistus

Yksilöllisesti himmennettävä ja värejä vaihtava keinovalo lisää hyvinvointia ja siten tuottavuutta ja luovuutta.

Epäsuora valo
Suora/epäsuora valo

Suora/epäsuora valo on silmille helpompaa pienempien kirkkauskontrastien ansiosta ja tarjoaa parhaat valaistusolosuhteet - kuten myös työntekijät kokevat.

Toimistotyypit

Kaikki toimistot eivät ole samanlaisia. Valaistussuunnittelijamme kokoavat tiloihisi erilaisia ratkaisuja, joista voit valita. Se, mitä valaistusjärjestelmiä käytetään, riippuu aina myös oikeudellisista vaatimuksista.

Yksi toimisto
Yhden toimiston toimisto
  • Lattiapinta-ala 10-50 m²
  • 1-2 hengelle
  • Yleisesti suuri päivänvalon osuus

Keinovalaistusta käytetään tilapäisesti. Suositellaan ikkunan suuntaisia valaisimia, esim. riippuvalaisimia.

Konsernin toimisto
Konsernin toimisto
  • Lattiapinta-ala 50-300 m²
  • Enintään 25 hengelle
  • Yleensä vain ikkunoiden lähellä olevilla alueilla Luonnollisesti alttiit alueet

Joustavat pöytäryhmät valaistaan siirrettävillä valaistusjärjestelmillä, kuten toimiston lattiavalaisimilla. Tähän lisätään huoneeseen suunnattu ympäristön valaistus, esimerkiksi LED-paneeleilla.

Avokonttori
Avokonttori
  • Pinta-ala 400-1 200 m²
  • Jopa 100 hengelle
  • Vaatii yleensä pysyvän keinovalaistuksen

Keinovalaistusta käytetään tilapäisesti. Suositellaan ikkunan suuntaisia valaisimia, esim. riippuvalaisimia.

Valaistusta koskevat työpaikkamääräykset

DIN EN 12464 -standardi ja ASR 7/3 -standardi antavat tarkat tiedot työpaikan valaistusvoimakkuudesta.\ Työpaikkadirektiivin mukaan tavanomaisen toimistotyöpisteen valaistusvoimakkuus on 500 luksia. Otamme nämä ja muut erityisvaatimukset huomioon valaistuksen suunnittelussa. Lue lisää työpaikan optimaalisesta valaistuksesta täältä.

Kaavoitus ja lisäalueet

Itse toimiston ja sen eri valaistusalueiden lisäksi myös kaikkien kompleksiin kuuluvien tilojen on oltava houkuttelevasti ja toiminnallisesti valaistuja. Valaistussuunnittelijamme omistautuvat pienelle tai suurelle valaistusprojektillesi ja käyttävät kattavaa kaavoituskonseptia määrittääkseen, millä alueilla on erityisiä valaistusvaatimuksia varsinaisen työpaikan lisäksi.

Sisäänkäyntialue

Sisäänkäyntialue

Vastaanottotiskin valaistuksessa keskitytään luomaan hyvä ensivaikutelma, kutsuva ja häikäisemätön valo sekä optimaaliset näköolosuhteet työntekijöille.

Eteinen

Toimivat valaisimet takaavat optimaaliset näköolosuhteet käytävillä. Kohdennettu korostusvalaistus tuo vaihtelua esimerkiksi kohteiden esteettiseen korostamiseen.

Eteinen
Kokoushuone

Kokoushuone

Tasainen, kirkas valo vaikuttaa edustavasti, ja se on olennainen edellytys intensiiviselle vuoropuhelulle kokoushuoneessa. Jos käytetään lisälaitteita, kuten projektoria, himmennettävä valaistus on pakollinen.

Kahvila

Toisin kuin työskentelytilaan, kahvilaan suositellaan lämpimän valkoista, viihtyisää valaistusta. Ruoka näyttää myös houkuttelevammalta tässä valossa.

Kahvila

Täydellinen valaistuksen suunnittelu taloudellisten näkökohtien mukaisesti

Päivänvalon optimaalinen hyödyntäminen

Älykkäät auringonsuojaimet, kuten rullaverhot ja kaihtimet, säätelevät huoneeseen tulevan päivänvalon määrää, vähentävät lämmön kertymistä ja estävät häikäisyä. Samalla päivänvalo kuitenkin kanavoituu optimaalisesti huoneeseen.

Säästää käyttökustannuksia

Älykkäät läsnäolotunnistimet kytkevät valaistuksen läsnäolon mukaan. Lisäksi hämäräanturit havaitsevat päivänvalon esiintymisen. Näin valoa voidaan himmentää tai kytkeä tarpeen mukaan.

Helpompi huolto

Koko rakennuksen kattavaa BUS-järjestelmää käytetään valojen toimivuuden tarkistamiseen. Vikatilanteessa voidaan ryhtyä toimenpiteisiin viipymättä. On myös suositeltavaa integroida turvavalaistus.

Täydellinen valaistuksen suunnittelu taloudellisten näkökohtien mukaisesti

Kuvalähde: dguv

Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomakkeella annettuja yhteystietoja käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.