Lisäalennus: 10 % väh. 99 €:sta tai 13 % väh. 159 €:sta - lähes kaikesta
Mihin ulkoseinävalaisin kannattaa sijoittaa? Kätevä paikka on heti ulko-oven vieressä, jolloin avaimen saa osumaan avaimenreikään heti ensiyrittämällä. Talon takana luonteva paikka on vastaavasti terassin oven vieressä. Kauniin ja tasapainoisen vaikutelman luomiseksi on suositeltavaa asentaa ulkovalaisin sekä oven oikealle että vasemmalle puolelle. Talon ulkoseinälle asennetut seinävalaisimet valaisevat kätevästi pihatien, jolloin varpaiden iskeminen piiloon jääneeseen porrasaskelmaan voidaan välttää. Muita sopivia asennuspaikkoja ovat esimerkiksi parveke, puutarhamaja ja kellarin rappuset. Näihin ja muihin tarpeellisiin paikkoihin on valittavissa runsaasti erilaisia ulkoseinävalaisimia. Riittää, että tiedät, mihin käyttökohteeseen ulkovalaisintasi etsit ja mitä tyyliä sen toivot olevan.
Ulkoseinävalaisimessa voi lähtökohtaisesti käyttää kumpaa tahansa lampputyyppiä. Valaisimessa on standardin mukainen lampunkanta, esimerkiksi E27, joten siihen voi liittää yhtä lailla halogeeni- kuin LED-lampunkin. Ennen kuin teet valintasi LEDin ja halogeenin välillä, tutustu seuraaviin tietoihin, joiden perusteella voit valita sopivan lampun:
LEDit ovat nykyaikaisia valonlähteitä, halogeenilamput puolestaan jo menneisyyttä.
LEDit säästävät halogeenilamppuihin verrattuina 60 % sähköä, hehkulamppujen osalta säästö on jopa 90 %.
LEDit kestävät hyvin usein tapahtuvaa päälle- ja poiskytkemistä.
LEDien käyttöikä on jopa 50 000 tuntia, halogeenilamppujen puolestaan vain noin 4 000 tuntia.
LEDit eivät sisällä elohopeaa, toisin kuin energiansäästölamput.
LEDit sopivat hyvin yhteen myös liiketunnistimien kanssa, sillä lamput loistavat heti 100-prosenttisen kirkkaasti.
LEDit näyttävät hehkulankatekniikan ansiosta todella hyviltä myös avoimissa valaisimissa.
Ulos asennettavien seinävalaisinten käyttöolosuhteet voivat olla vaativat. Talvella on lunta ja jäätä, paukkuvaa pakkasta ja muitakin säähän liittyviä hankaluuksia. Myös sään jatkuvat vaihtelut, äärimmäinen helle tai jatkuva sade voivat rasittaa ulkoseinävalaisimia huomattavasti. Herkän elektroniikan ja itse valaisimen suojaamiseksi jokaisella ulkoseinävalaisimella on kotelointiluokka, jonka tunnus on IP (Ingress Protection) – esimerkiksi IP44 tai IP65.
Eri tilanteissa vaadittava kotelointiluokka määritetään sen mukaan, mihin valaisin on kiinnitetty ja millaisille sääolosuhteille valaisin altistuu joko suoraan tai epäsuoraan. Tarvittavaa kotelointiluokkaa ei voi valitettavasti määrittää yleispätevästi, vaan se on valittava tapauskohtaisesti.
Tunnuksen ensimmäinen numero kertoo suojauksesta vierailta esineiltä. Toinen numero antaa puolestaan tietoa kosteussuojauksesta. Seuraavissa taulukoissa esitetään numeroiden merkitykset:
Tarvitsetko apua ulkoseinävalaisimesi kotelointiluokan valintaan? Voit soittaa tai kirjoittaa meille (katso yhteystiedot jäljempänä). Asiantuntijamme antavat mielellään lisätietoja!
Ulkoseinävalaisimiin on nykyään monien muiden ulkovalaisinten tavoin usein integroitu liiketunnistin. Tämä onkin järkevää, sillä liiketunnistimella:
säästetään sähköä ja kuormitetaan lamppua vähemmän – myös kukkaro ja ympäristö hyötyvät
puutarhassa ei ole häiritsevää jatkuvaa valoa (ns. valosaastetta)
valo syttyy aina silloin, kun sitä tosiaan tarvitaan: avaimenreikää ei tarvitse enää etsiä pimeässä
säästetään sähköä, mikä on mainitsemisen arvoinen asia vielä toisenkin kerran: moderneilla LED-lampuilla säästö jopa kaksinkertaistuu
valaistus kohdistuu täsmällisesti haluamallesi alueelle juuri niin kauan kuin haluat – tämän mahdollistavat liiketunnistimen erilaiset säädöt.
Vinkkimme: Liiketunnistimien kanssa ei kannata käyttää energiansäästölamppuja, sillä ne tarvitsevat aikaa saavuttaakseen täyden kirkkautensa. On vaivalloista ja joskus vaarallistakin, jos riittävää valoa joutuu odottamaan. Siksi LED-lamput ovat parempi valinta. Niiden kirkkaus on heti 100-prosenttinen (kuten myös halogeeni- ja hehkulampuissa). Verkkokaupastamme löydät erilaiset seinävalaisimet liiketunnistimella.
Jos luulet, että aurinkoenergialla toimiva valaisin tarkoittaa vain hauskaa hillopurkkivalaisinta puutarhapöydällä, kirjavaa koristepalloa kukkapenkissä tai aurinkokäyttöistä kohdevalaisinta pihan kauneimman kohdan korostamiseen, on hyvä idea tutustua myös aurinkokäyttöisiin seinävalaisimiin. Aurinkoenergiaan perustuva tekniikka on nimittäin kehittynyt jo pitkälle alkuajoistaan, jolloin nämä valaisimet toimivat lähinnä vain koristekäytössä. Enää kyse ei siis ole pelkästä koristeesta, vaan aurinkokennotekniikkaa käytetään nykyisin myös normaaliin, käytännölliseen valaistukseen, kuten nimenomaan ulkoseinävalaisimissa. Aurinkokäyttöinen tekniikka tarjoaa lukuisia, vakuuttavia etuja:
ei ylimääräisiä sähkökustannuksia
modernit LED-lamput valmiiksi asennettuina
ei ylimääräisten virtajohtojen asentamista – vähemmän kustannuksia ja stressiä
erittäin helppo kohteissa tai paikoissa, joihin on vaikea päästä tai joissa ei ole virtaliitäntää
automaattinen kytkeytyminen päälle pimeän saapuessa hämärätunnistimen ansiosta
asennettavissa ilman ammattilaista
valaistusaika useimmiten 8–10 tuntia
liitettävissä joustavasti jo olemassa olevaan valaistuskonseptiin
saatavilla myös lisävarusteita, esimerkiksi liiketunnistin – valaistusta sinne, missä sitä tarvitaan, silloin kun sitä tarvitaan
Vinkkimme: Valaisimen aurinkopaneeli kannattaa sijoittaa aina suoraan auringonvaloon ja ihannetapauksessa etelän suuntaan. Jos tämä ei ole mahdollista, kannattaa harkita aurinkoenergialla toimivaa ulkoseinävalaisinta, jossa aurinkopaneeli ei ole kiinteästi kiinni valaisimessa. Näin valaisimen voi sijoittaa sinne, missä valoa tarvitaan, ja aurinkopaneelin puolestaan nurkan taakse, missä on enemmän aurinkoa.
Ulkoseinävalaisinten osalta valittavanasi on eri valaistussuuntia: ylöspäin ja alaspäin, ainoastaan ylös- tai alaspäin tai niin halutessasi, kaikkiin suuntiin. Voit aivan itse päättää, millä tavalla seinävalaisin valaisee puutarhassasi tai talosi sisäänkäyntialueella. Ulkoseinävalaisimet tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja, joista yksi on mahdollisuus valita valon suunta sekä ylös että alas.
Tällaisella valaisimella lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli saat sekä turvallisuutta että valaistusta yhdellä ainoalla valaisimella. Valaisin tarjoaa esimerkiksi talon seinällä suoraan pihapolun yläpuolella turvallisuuden lisäksi myös hyvää valaistusta polulle. Samalla voi luoda myös upeaa korostusvalaistusta, koska valo luo tehosteitaan talon seinälle.
Vinkkimme: Ulkoseinävalaisimia kannattaa asentaa useita pienelle etäisyydelle toisistaan. Saat naapurisikin hämmästymään näkemästään.
Jo liiketunnistimella varustettu ulkoseinävalaisin on erittäin kätevä, sillä se säästää kukkaroa ja ympäristöä sekä parantaa lisäksi kodin turvallisuutta, mikä on tosiaankin positiivista. Valaistuksen voi viedä vielä askeleen pitemmälle mukavuuden ja turvallisuuden suhteen, kun käytetään kameralla varustettuja ulkoseinävalaisimia. Ne tarjoavat parhaiden valo-ominaisuuksien ja integroidun liiketunnistimen lisäksi monia muitakin etuja:
yksinkertainen asentaminen ja suuntaaminen
ohjaus älypuhelimen sovelluksella
kamera, jossa korkean erottelukyvyn laajakulmaobjektiivi
kuvien suora lähettäminen ilmoitusten kanssa
video- ja kuvatallennus
kovaääninen sekä integroitu kaksisuuntainen puheyhteys
säädettävä hälytysääni
Tutustu tuotekuvaukseen ja teknisiin tietoihin, niin saat selville, onko kameralla varustetussa ulkoseinävalaisimessa juuri sinulle tärkeät lisäominaisuudet.
Haluatko lisätietoja ulkoseinävalaisimista tai onko sinulla muuta kysyttävää? Saat yhteyden asiakaspalveluumme näppärästi yhteydenottolomakkeella.
Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 25,5 % ja ilman toimituskuluja.